Super łatwe, bardzo szybkie i bez cukru, glutenu i nabiału 🙂

 

To ciasto zasmakuje wszystkim, którzy nie lubią się zasłodzić. Ale może być także wykorzystane na szybkie śniadanie czy jako przekąska na wycieczkę lub spacer. Jest zbite i nie kruszy się łatwo. Moje dzieci jadły je bardzo chętnie 😉

Najważniejsze jest to, że robi się je błyskawicznie a nie zaszkodzi ono Twojej florze jelitowej bo nie ma w nim dodatku cukru.

 

Składniki

4 jabłka, nieobrane, pokrojone w kostkę

mix orzechów i ziaren (np. migdały, nasiona słonecznika itp) – 200 g

wiórki kokosowe – 2 łyżki

olej kokosowy – łyżka

mąka owsiana (można użyć zmielone płatki owsiane) – 200 g

6 jajek

 

Wykonanie

1. Rozgrzej piekarnik do 180°C

2. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce

3. Przełóż składniki do formy wyłożonej papierem do pieczenia

4. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut

DARMOWE WEBINARY

4 darmowe webinary, na których zyskasz całą masę informacji na temat Twojego mikrobiomu. Zapisz się już teraz