W prostocie siła. Nie warto robić zbyt skomplikowanych dań. Często proste danie jest dużo zdrowsze niż to wieloskładnikowe z dużą ilością przypraw. U nas w domu króluje najprostsza owsianka. Czasem urozmaicamy ją odrobiną cynamonu lub mleka kokosowego. To co zmienia się praktycznie codziennie to owoce.

Składniki (na dwie porcje):

Szklanka płatków owsianych

ok. 1,5 szklanki wody (tyle, żeby przykryła płatki w garnku)

opcjonalnie: cynamon (pół łyżeczki), kilka łyżek mleka kokosowego

ulubione owoce

Sposób wykonania:

Płatki owsiane można namoczyć na noc. Następnego dnia wlać wodę do garnka, zagotować. Dodać płatki owsiane i gotować około  10 minut,  ciągle mieszając, żeby się nie przypaliły. Opcjonalnie: dodać cynamon. Podawać ciepłe z ulubionymi owocami.

Jeśli lubisz płatki owsiane i masz ochotę poznać więcej przepisów, sprawdź nasz przepis na owsiankę z gruszką.