dr Ewa Cendrowicz
Najczęściej pracuję z aktywnymi zawodowo osobami, które chcą poprawić dietę swoją i swojej rodziny. Sama jestem aktywną zawodowo mamą trójki dzieci i wiem, jak trudno jest dbać o zdrowie swoje i swojej rodziny, gdy mamy intensywną pracę i mnóstwo zajęć.
Kształcę się także w zakresie dietetyki klinicznej i wspieram terapie konwencjonalne zdrową dietą. Układam diety wspomagające układ odpornościowy. Specjalizuję się we wspieraniu terapii konwencjonalnych dietą: nowotworów (głównie immunoterapie), terapie w chorobach autoimmunologicznych, częste infekcje bakteryjne i wirusowe
Jeśli szukasz łatwych sposobów na zdrowie, ale nie wiesz, jak to zrobić, sprawdź moją ofertę. Zapewniam, że pokażę Ci łatwe sposoby, którymi pogodzisz pracę zawodową ze zdrowym życiem. Jeśli szukasz sprawdzonych metod, opartych o badania naukowe, które będą wspierać leczenie Twojej choroby, zapraszam na konsultacje indywidualne.
Specjalizuje się także w tematyce maksymalnego wykorzystania zasobów umysłu, ciała i czasu w życiu, wpływu czynników zewnętrznych na intelekt.
Prowadzę doradztwo żywieniowe w 3 zakresach:
- wspieram dietą terapie konwencjonalne w przypadkach chorób chronicznych (immunoterapie i chemioterapie nowotworów, choroby autoimmunologiczne – Hashimoto, AZS, Reumatoidalne Zapalenie Stawów), Zespół Jelita drażliwego, Autyzm i wiele innych
- Wspieram dietę rodzin, które zmagają się z częstymi infekcjami – pomagam dietą wzmocnić odporność
- Układam dietę dla osób zdrowych, aktywnych zawodowo, które chcą żyć zdrowo, jednocześnie nie rezygnując z wolnego czasu i kariery
- Wspieram osoby aktywne zawodowo, które chcą osiągać więcej – układamy dietę i kierujemy działaniem w celu usprawnienia pracy mózgu i wzmocnienia pamięci
Dlaczego możesz mi zaufać?
Jestem doktorem nauk biologicznych z szerokim doświadczeniem w badaniach nad konwencjonalnymi terapiami zwalczającymi szereg współczesnych chorób. Obecnie aktywnie pracuję nad tworzeniem nowoczesnych immunoterapii nowotworów.
Od 2 lat pracuję jako doradca żywieniowy. Kształcę się w zakresie dietetyki klinicznej specjalizując się w chorobach układu odpornościowego, takich jak: choroby autoimmunologiczne, nowotwory, osłabiona odporność
Ukończyłam Wydział Biotechnologii i nauk o żywności na Politechnice Łódzkiej, W międzyczasie pracowałam w Portugalii i Szkocji badając metody zwalczające bakterie wywołujące choroby zakaźne oraz mechanizmy powstawania nowotworów. Doktorat zdobyłam na Uniwersytecie w Groningen (Holandia) badając mechanizm podziałów komórkowych bakterii, co miało na celu opracowanie bardziej specyficznych antybiotyków (które nie niszczą mikrobiomu). Obecnie pracuję w szpitalu uniwersyteckim w Groningen opracowując specyficzne immunoterapie nowotworów.
Cały czas się szkolę. Obecnie studiuję Dietetykę Kliniczną, specjalizując się w chorobach układu odpornościowego.
Jestem autorką kursów e-learningowych oraz ebooków: “Jak wychować bystrzaka, czyli co karmi mózg dziecka?”, “Nietolerancje pokarmowe, jak wykluczyć nadwrażliwość pokarmową?”, “Stan zapalny”, “Zdrowy Styl Życia”
Jestem autorką publikacji naukowych opublikowanych w znanych na świecie czasopismach naukowych (możesz znaleźć je w moim CV)
Prowadzę doradztwo żywieniowe w 3 zakresach:
- wspieram dietą terapie konwencjonalne w przypadkach chorób chronicznych (immunoterapie i chemioterapie nowotworów, choroby autoimmunologiczne – Hashimoto, AZS, Reumatoidalne Zapalenie Stawów), Zespół Jelita drażliwego, Autyzm i wiele innych
- Wspieram dietę rodzin, które zmagają się z częstymi infekcjami – pomagam dietą wzmocnić odporność
- Układam dietę dla osób zdrowych, aktywnych zawodowo, które chcą żyć zdrowo, jednocześnie nie rezygnując z wolnego czasu i kariery
- Wspieram osoby aktywne zawodowo, które chcą osiągać więcej – układamy dietę i kierujemy działaniem w celu usprawnienia pracy mózgu i wzmocnienia pamięci