Super łatwe, bardzo szybkie i bez cukru, glutenu i nabiału 🙂
To ciasto zasmakuje wszystkim, którzy nie lubią się zasłodzić. Ale może być także wykorzystane na szybkie śniadanie czy jako przekąska na wycieczkę lub spacer. Jest zbite i nie kruszy się łatwo. Moje dzieci jadły je bardzo chętnie 😉
Najważniejsze jest to, że robi się je błyskawicznie a nie zaszkodzi ono Twojej florze jelitowej bo nie ma w nim dodatku cukru.
Składniki
4 jabłka, nieobrane, pokrojone w kostkę
mix orzechów i ziaren (np. migdały, nasiona słonecznika itp) – 200 g
wiórki kokosowe – 2 łyżki
olej kokosowy – łyżka
mąka owsiana (można użyć zmielone płatki owsiane) – 200 g
6 jajek
Wykonanie
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C
2. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce
3. Przełóż składniki do formy wyłożonej papierem do pieczenia
4. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut